Programma’s

Proeflab

Proeflab is een kortlopend kennismakingstraject van 2 a 3 dagdelen, om de maker bekend te maken met glas als medium om (vrij)werk of kunstopdrachten in te realiseren. Heb je een idee? Of wil je iets in glas onderzoeken. Neem dan contact met ons op. Zodat we met je kunnen kijken of het proeflab traject past.

Artist in residence

Twee makers per jaar worden middels een open call uitgenodigd om in drie maanden tijd een programma te volgen bij GlasLab. Deze periode wordt afgesloten met een expositie in de galerie van het atelier. Medio oktober 2018 zal er een oproep uitgaan voor de AiR 2019. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om hierover op de hoogte te blijven.

Tijdelijke Binnenlandateliers Mondriaan Fonds 2019-2020

Speciaal voor deze residency werken GlasLab en Beeldenstorm/Daglicht nauw samen. De expertise van GlasLab ligt in de technische bewerking van glas, zoals: brandschilderwerk, glassmelt en buigwerken (vlak en in mallen), glas-in-lood, glas-appliqué (lijmen van glas), glas in beton, zeefdrukken op glas, zandstralen,emaille prints / zeefdruk op glas. (N.B. geen glasblazen). De expertise van Beeldenstorm/Daglicht ligt onder meer in het maken van verschillende soorten mallen waarin materiaal (met name metaal, glas) gevormd kan worden. Daarnaast is er expertise in een goed geoutilleerde grafische werkplaats met ook mogelijkheden voor zeefdruktechnieken op glas. Grote formaten behoren tot de mogelijkheid, dankzij de groot-formaat zeefdruktafels, persen en vlakbed-oven. Beeldenstorm/Daglicht biedt allerlei mogelijkheden voor cross-overs tussen materiaal en techniek. Aanvragen? De deadline voor het indienen van een aanvraag is op 16 juli 2018. Bekijk voor het indienen van een aanvraag de toelichting Bijdrage Gastateliers voor de voorwaarden, beoordeling en aanvraagprocedure. Lees ook de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op bijdragen van het Mondriaan Fonds. Voor meer informatie over dit gastateliers en de selectieprocedure kunt u contact opnemen met Mayke Jongsma of bel 020-5231640.